Ceturtdien, 6. decembrī, pretkrāpšanas kustība #Atkrāpies! saņēma starptautisku apbalvojumu konkursā European Excellence Awards, uzvarot pārmaiņu komunikācijas kategorijā. Vienlaikus Maskavā norisinājās Eventiada IPRA GWA 2018 apbalvošanas pasākums, kurā kustību apbalvoja ar izcīnīto 1. vietu sociālo projektu kategorijā.

Balvas ir piešķirtas par Finanšu ministrijas un komunikācijas aģentūras “A. W. Olsen & Partners” radīto un īstenoto pretkrāpšanas kustības #Atkrāpies! (#FraudOff!) koncepciju un komunikācijas kampaņu, kurā vairāki desmiti valsts, nevalstisko un komerciālo organizāciju cīnās ar krāpšanu visdažādākajās tās izpausmēs. Kustība turpinās jau otro gadu, iepazīstinot dažādas sabiedrības grupas ar iespējām saskatīt un cīnīties pret dažādu veidu krāpniecību mūsu valstī.

Vēl divas balvas kā starptautiska atzinība, kā arī arvien pieaugošais dalībiestāžu un organizāciju skaits liecina par kustības #Atkrāpies! nepieciešamību un nozīmi. Kustība aug, un esmu pārliecināta, ka līdz ar to aug arī mūsu sabiedrība – kļūst zinošāka, vērīgāka, piesardzīgāka, bet vienlaikus arī drošāka. Starptautiskais novērtējums dod jaunu motivāciju gan #Atkrāpies radītājiem, gan visiem dalībniekiem turpināt iesākto un popularizēt kustības pamatideju arvien plašākam cilvēku lokam tepat Latvijā un arī ārpus mūsu valsts robežām,” pauž Finanšu ministrijas valsts sekretāres vietniece nodokļu administrēšanas un ēnu ekonomikas apkarošanas jautājumos Jana Salmiņa.

“Kustība #Atkrāpies kopā ir saņēmusi jau trīs prestižas starptautiskas balvas, kas apliecina mūsu nostāju: valsts pārvaldes komunikācijai jāiet prom no tradicionālās komunikācijas ar standarta kanāliem un neitrāliem vēstījumiem. Tai jābalstās uz aktuālākajām tendencēm, izmantojot radošus risinājumus. Šo kustību pozitīvi izceļ arī tas, ka tajā savus resursus ir apvienojuši vairāki desmiti Latvijas valsts pārvaldes organizāciju, tādā veidā integrēti un efektīvi cīnoties pret krāpšanu dažādās izpausmēs”, atzīmē komunikācijas aģentūras A. W. Olsen & Partners  partnere Olga Kazaka.

European Excellence Awards jau vairāk nekā 10 gadus cildina labākos Eiropas komunikācijas un sabiedrisko attiecību jomas projektus no visas pasaules dažādās kategorijās. Par galveno balvu pārmaiņu komunikācijas kategorijā #Atkrāpies sacentās ar tādiem uzņēmumiem kā Ford, Wintershall Holding un citiem.

Eventiada IPRA GWA pieņēma pieteikumus par komunikācijas projektiem un kampaņām, kas īstenotas laika posmā no pagājušā gada 1. septembra līdz šā gada oktobrim Austrumeiropas valstīs vai starptautiskā mērogā. Pieteikumus vērtēja starptautiska žūrija, kuru vadīja IPRA prezidents Bārts de Vrī (Bart de Vries).